Stiluri de Dans

Image 1

DANS SOCIETATE

Dansul de societate , asimilat in mod eronat dansului sportiv de catre necunoscatori, cuprinde doua categorii de dansuri, diferite intre ele ca structura si tempo: dansurile de salon si cele latino. Categoria dansurilor de salon cuprinde valsul lent, valsul vienez, tangoul clasic, foxtrot-ul si, incepand din anii `70, discofox-ul. Dansurile de societate latino cuprind: rumba, samba, cha-cha, merengue si jive.

Image 2

DANS SPORTIV

Pentru copilul tau, dansul sportiv poate fi o combinatie interesanta intre sport si dans de placere. Trebuie sa stii ca il poate practica la orice nivel, atat social cat si de performanta, de la orice varsta. Dansul sportiv il ajuta pe copilul tau sa se mentina in forma si sa isi modeleze corpul, conferindu-i o postura demna de invidiat.

Image 3

MODERN

La dansul modern pare ca nu este obligatoriu nimic, insa cu toate acestea poate include absolut toate elementele care tin de dans in general.

Image 4

CONTEMPORAN

Dansul Contemporan este unul plin de libertate si creativitate, o forma de exprimare de sine cat mai personala, dar si o metoda de a relationa cu exteriorul, cu oamenii din jur.

Image 5

STREETDANCE

Street dance-ul este dansul conectat la energia si dinamica urbana, la viteza cu care ne traim viata zi de zi. Este definitia nonconformismului, a libertatii de miscare si a improvizatiei, fiind un dans ce evolueaza constant pe masura ce impinge limitele si integreaza noi stiluri, inspirate din muzica hip hop si RnB.

Image 6

VALS

Valsul este un dans in masura de trei timpi, cu miscari relativ vioaie, care se danseaza in perechi. Poate reprezenta si melodia dupa care se executa acest dans.Face parte din categoria dansurilor standard si din lista celor 10 dansuri care se practica in dans sportiv. Este un dans cu un ritm linistit, care arata armonia dintre barbat si femeie (parteneri). In dansul sportiv este dansul cu cele mai putine figuri: intoarcere spre dreapta, intoarcere spre stanga si sweevle, o figura complexa.